PUBER | 20/10/2020 - 21/02/2021

PUBER Tanit Plana

La Virreina | 20/10/2020 - 21/02/2021
Concebuda específicament per a les sales que s’orienten cap a la Rambla, aquesta proposta és una mena de simfonia de col·laboracions mitjançant les quals Tanit Plana (Barcelona, 1975) explora l’adolescència i les seves pràctiques socioculturals.

D’una banda, trobem 74 retrats de joves que pertanyen a classes i contextos diversos, que es mostren a la càmera de la fotògrafa des d’àmbits urbans teatrals, zones limítrofes on la ciutat adquireix una fisonomia espectral. D’altra banda, al mateix espai museogràfic, es presenta una selecció de 200 vídeos, feta per la investigadora cultural Estela Ortiz, que es van gravar a través de la plataforma TikTok, l’univers sonor de la qual acompanya la visita amb fragments aleatoris de diàlegs, grunyits i música. Oriol Rosell, expert en subcultures juvenils, proposa tres podcasts temàtics basats en una llista de reproducció, disponible des de l’Spotify de La Virreina Centre de la Imatge, amb les tres cançons més escoltades pels participants en el projecte durant el moment en què van ser retratats. Finalment, veiem una frase escrita a manera de pintada mural que Tanit Plana va trobar per casualitat pels carrers de Barcelona. Després d’identificar qui l’havia executada, la frase ha estat recreada per la mateixa autora, massatardmare, en una de les parets de la sala.

La proposta s’expandeix amb un programa públic que reunirà performances i esdeveniments musicals, a més d’una acció en què alguns retrats de PUBER es disseminaran, a manera de cartells semianònims, per diversos llocs de la ciutat.

© 2016 Còpia Lab. Todos los derechos reservados | Política de protección de datos | Normativa de uso | Política de cookies | Tarifes 2024