LA FOTOGRAFIA DE NARCÍS DARDER I RICARD DURAN | 08/02/2020 - 21/03/2020

LA FOTOGRAFIA DE NARCÍS DARDER I RICARD DURAN Narcís Darder/Ricard Duran

Centre d'Art Escaldes-Engordany | 08/02/2020 - 21/03/2020
La selecció de fotografies de Narcís Darder i Ricard Duran que es presenta en aquesta exposició és un clar exemple de la potència visual i conceptual que en moltes ocasions pot arribar a tenir la fotografia pensada i realitzada per aficionats. És una exposició que permet veure dos autors per separat però també dos autors coetanis que poden arribar a tenir una mirada complementària.

Les fotografies de Narcís Darder van des del documentalisme que permet transmetre’ns el testimoniatge visual de l’època viscuda per l’autor, fins a imatges amb clares influències de moviments com el constructivisme i la fotografia subjectiva, en les quals Darder dóna curs al seu interès per buscar nous plantejaments al seu llenguatge, nous enquadraments i punts de vista, picats, jocs d’ombres i geometrització de l’espai. Narcís Darder sap captar l’essència de cada instant.

Les imatges de Ricard Duran poden interpretar-se principalment des de dues vessants. Una primera documental i de testimoniatge de la Barcelona de finals del franquisme, en la qual podem reconèixer els seus carrers i la seva gent, és a dir, el record d’una època passada. I una segona, en la qual veiem el Duran que juga amb la càmera, la composició i totes les possibilitats expressives que li permet la tècnica fotogràfica. Per Ricard Duran res passa a l’atzar.

Darder i Duran no podien entendre la seva vida sense la fotografia, sempre pensaven com a fotògrafs, fossin on fossin no perdien l’oportunitat de captar allò que els interessava. Prova d’això es pot veure en aquesta exposició, on algunes de les fotografies mostren paisatges andorrans.

© 2016 Còpia Lab. Todos los derechos reservados | Política de protección de datos | Normativa de uso | Política de cookies | Tarifes 2024